Förseningar i kollektivtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Kollektivtrafiken dras med förseningar och inställda turer på förmiddagen.

En spårvagn och buss kolliderade vid Nya Älvsborgsbron på måndagsmorgonen. Olyckan innebar att det blev stopp i trafiken, men klockan 9.30 kunde både spårvagnen och bussen åka vidare för egen maskin, uppger Västtrafiks störningsjour.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats vid krocken.

Blötsnön och det rådande väglaget har lett till störningar i kollektivtrafiken. Flera busslinjer har ställts in helt, medan andra drabbats av förseningar.

Spårvagnarna kör för tillfället utan problem.

Tunga fordon har kört fast

I Mölnlycke blev flera bussar stillastående efter att en lastbil kört fast i snön, varken linje 516 eller 513 kör just nu enligt Västtrafik.

I Alboga körde en skolbuss i diket på morgonen, rapporterar Borås Tidning. Ingen skadades vid olyckan och barnen som var på väg till skolan kunde köras av ena annan buss.

Oavsett färdsätt så bör man vara ute i god tid då vädret försvårar och försenar. Det är varning för halka i hela Västra Götalands län. De större vägarna är våta och moddiga, medan de mindre vägarna har mer snö.

SMHI har gått ut med en klass 1 varning i hela länet då det väntas mycket snö på kort tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.