Foto: SVT

Högt uppsatt chef i Mark misstänks för mutbrott

Uppdaterad
Publicerad

En chef i ett kommunalt bolag i Mark misstänks för mutbrott och är polisanmäld. Det meddelar styrelsen för det aktuella bolaget under fredagen.

Mannen arbetsbefrias med omedelbar verkan och polisanmäls för mutbrott. Det meddelar styrelsen för det aktuella kommunala bolaget i Marks kommun i ett pressmeddelande. Enligt P4 Sjuhärad kommer beskedet efter att radiokanalen under flera veckors tid granskat missförhållanden inom det kommunala bolaget där mannen är verksam.

Kanalen ska upprepade gånger ha sökt chefen för en intervju, utan att lyckas. Istället kommer alltså nu det här beskedet.

Vad det är chefen ska ha gjort sig skyldig till är oklart. Enligt P4 Sjuhärad har man begärt ut en rad handlingar och en styrelseledamot ska ha bekräftat för radiokanalen att det finns ett samband.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.