Förhandlingarna kommer hållas vid Vänersborgs tingsrätt. Foto: TT

Kommunanställd åtalas för tjänstefel – efter mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Mannen hade en historik av våld och visste var ex-frun befann sig – tack vare socialen i Lilla Edet. Nu åtalas en socialsekreterare misstänkt för att spridit sekretessbelagda uppgifter. Den misstänkta kommunanställda förnekar brott.

Det var i augusti förra året som kvinnan utsattes för ett mordförsök på parkeringen utanför kommunhuset i Lilla Edet. Hon hade precis lämnat ett möte med kommunen när hennes ex-man dök upp och knivskar henne i ansiktet och på kroppen.

Ex-maken var dömd för grov kvinnofridskränkning mot kvinnan och hade besöksförbud. Trots det hade kommunen nämnt för honom när de skulle träffa hans tidigare fru. Mannen dömdes senare för mordförsök till tio års fängelse.

Nekar till brott

Nu åtalas en socialsekreterare för misstänkt tjänstefel alternativt brott mot tystnadsplikten. Enligt åtalet ska hon ha nämnt vilken dag hon skulle ha möte med kvinnan.

Socialsekreteraren förnekar brott och säger i förhör att hon inte kunnat hantera saken på annat sätt.

I klippet nedan hör du ”Ulrika” berätta om knivhuggningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.