Politiker hoppas att båda klubbarna ska kunna fortsätta att utveckla sin verksamhet Foto: Uddevalla kommun/SVT

Politiker om konflikten med padelhallen i Ljungskile: ”Finns lösningar”

Uppdaterad
Publicerad

En ridklubb och tennisförening i Ljungskile strider om en bit mark. Trots att ridklubben förlorar mark när tennisföreningen ska bygga padelbana menar politiker att det finns lösningar.

– Vi har en förhoppning om att båda klubbarna ska kunna fortsätta att utveckla sin verksamhet, säger Anna-Lena Heydar (S), förste vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.  

Enligt kommunen finns det annan potentiell mark som kan ersätta området som ridklubben i dag använder. Kommunens förhoppning är också att ridklubben ska kunna ha öppet medan padelhallen byggs.  

– Entreprenören av bygget har ett uppdrag att se till att man inte stör i ridklubben mer än nödvändigt. Man kommer att behöva samordna sin byggnation med ridklubben, säger Anna-Lena Heydar (S) som var med om att fatta beslutet om bygglov.

Muntlig överenskommelse

Enligt ridklubben har man haft en muntlig överenskommelse om marken med kommunen, och blivit lovade att få marken till sitt arrendeavtal. Men enligt kommunen finns ingen sådan överenskommelse.

Samtidigt menar kommunen att det finns lösningar för ridklubben som man tittar på. 

Hör Anna-Lena Heydar (S) berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.