I klippet blir SVT:s reporter Henrik Kruusval attackerad av den aggressiva fågeln. Foto: SVT

Här attackeras ö-borna av fåglar: ”Rena Hitchcock”

Uppdaterad
Publicerad

Fåglar som attackerar människor. Det vi sett på film verkar nu utspela sig i verkligheten, mitt i sommaridyllen, på Hönö utanför Göteborg. Kommunen har satt upp varningskyltar och ger ett udda råd till de som passerar färjeläget: ”Använd hjälm”.

Det är i färjeläget på Hönö i Öckerö kommun utanför Göteborg som dramat utspelar sig. Där är nämligen risken stor att alla som passerar kan bli attackerade av dykande fåglar, eftersom de just nu är extra vaksamma över sina nyfödda små fågelungar.

Kommunen upplever problemet värre än tidigare och har satt upp varningsskyltar samt spritt budskapet på sociala medier, vilket P4 Göteborg var först med att rapportera om.

”Rena Hitchcock”

Enligt SVT:s reporter Henrik Kruusval var det en udda upplevelse att besöka pinans färjeläge i fredags.

– Det är var rena Hitchcock, säger han och refererar till filmen ”Fåglarna”.

Personer som blivit attackerade ska har ringt in till kommunen.

– Tärnorna kan ha vassa näbbar så det kan bli ett litet sår, säger en tjänstemän till SVT Nyheter Väst.

Eftersom fåglarnas beteende beror på att de har ungar kommer inte någon skyddsjakt bedrivas. Kommunen räknar med att situationen lugnar ner sig om cirka två veckor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.