Foto: Reuters/TT

Beslut om ändrade serveringstider sköts upp – igen

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige i Göteborg drog ut på tiden på torsdagen och ännu en gång sköts beslutet om förlängda krogöppettider upp.

Det var 2012 som kommunfullmäktige valde att begränsa göteborgskrogarnas öppettider vilket väckte upprörda känslor i krogvärlden.

SVT Nyheter Väst har tidigare berättat att kommunstyrelsen tidigare i år beslutade att återigen låta krogarna vara öppna till 05:00 på fredagar. Anledningen till det var att Göteborg ska kunna utvecklas som turistdestination och evenemangsstad.

I februari låg ärendet på fullmäktiges bord, men beslutet sköts upp till nästa möte, nu i mars. Men i går kväll hann man inte med ärendet heller.

– Det blev uppskjutet till nästa kommunfullmäktige på grund av andra långa debatter, meddelar Lena Malm, (S) kommunfullmäktiges ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.