Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunpolis Christian Jensen tycker inte att skjutningen mot flerfamiljshuset representerar det som händer i Gårdsten.

Kommunpolis efter skjutning mot flerfamiljshus: ”Vi vill inte ha ett samhälle där alla är rädda”

Uppdaterad
Publicerad

Skjutningen mot ett flerfamiljshus i Gårdsten är ”horribel”, menar kommunpolis Christian Jensen. Han ser en negativ våldsutveckling i samhället, men menar att det finns många positiva krafter i Gårdsten som jobbar för att öka tryggheten för invånarna.

Under natten till tisdag sköts det mot ett flerfamiljshus i Gårdsten. Polisen arbetar just nu för att reda ut vad som har hänt. I dagsläget finns dock inga konkreta misstankar om motivet.

Flera våldsbrott i Gårdsten under året

2019 togs Gårdsten bort från polisens lista över särskilt utsatta områden. Enligt kommunpolis  Christian Jensen är händelsen olycklig. Han menar att den inte representerar den positiva utvecklingen som man sett i Gårdsten under den senaste tiden.

Samtidigt har SVT rapporterat om fyra grova brott under de senaste nio månaderna i Gårdsten. Två skottlossningar har ägt rum, varav en ledde till att en 20-åring skjutits till döds. Utöver detta har en handgranat exploderat intill ett flerfamiljshus.

Återgår till särskilt utsatt område

Detta har väckt reaktioner från boende i Gårdsten. Vissa tror nu att området åter ska klassas som ”särskilt utsatt”. Detta tror dock inte Christian Jensen är troligt, eftersom polisen inte utgår från enskilda händelser när de klassificerar områden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.