Konsumentverkets nästa steg är att vidta rättsliga åtgärder mot företaget, säger Angelica Lillback, jurist på Konsumentverket. Foto: SVT

Konsument Göteborg varnar för flyttbyrå

Uppdaterad
Publicerad

Konsument Göteborg vill varna för att anlita Göteborgs flyttbyrå. Det senaste året har minst tolv personer hört av sig med klagomål.

– Jag blev kontaktad av en person senast idag som handlade om Göteborgs flyttbyrå. Och jag har haft flera personer som tidigare har ringt om dem. Det är inte ett seriöst företag, säger Maud Öhlund, konsumentrådgivare vid Konsument Göteborg.

Det senaste året har Konsument Göteborg fått in tolv klagomål som gäller Göteborgs flyttbyrå. Antalet anmälningar kulminerade under sommaren.

Det vanliga scenariet är att företaget ger ett pris muntligt. Sedan när de har lastat in möblerna, får kunden ett annat, betydligt högre, pris.

– De har också ofta hanterat sakerna på ett vårdslöst sätt och blivit hotfulla när folk inte velat betala det som de har krävt. Det här är ett extremt oseriöst företag, säger Paulina Dariazadeh, konsumentrådgivare.

Företaget har en snygg hemsida, där de utger sig för att följa Bohag 2010, en branschöverenskommelse med vissa kvalitetskrav. Det här kan vilseleda konsumenter, tror konsumentrådgivarna.

– Den bilden man får av dem som ringer till oss är ju allt annat än positiv, säger Maud Öhlund.

FAKTA AVTAL

Visa

– Alla över 18 år har rätt att ingå avtal

– Huvudregeln är att ett avtal är bindande – oavsett om det är muntligt eller skriftligt

– Om två parter har gjort ett avtal om ett cirkapris, så får det faktiska priset vara max 15% högre.

Källa: Konsumentverket och Konsument Göteborg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer