Foto: SVT

Kontrollant misstänks för misshandel

Publicerad

En busschaufför utan biljett blev nedbrottad och försatt med handfängsel under stort tumult. Nu är en av de inblandade biljettkontrollanterna misstänkt för misshandel, skriver Göteborgs-Posten.

Det var i slutet av maj som en busschaufför åkte i en kollegas buss i Göteborg. Chauffören hade på sin uniform och visade upp ett förarbevis – något som gjorde att han trodde att han hade rätt att åka med bussen gratis. Men biljettkontrollanterna tyckte annorlunda och i en mycket uppmärksammad film som spreds på internet sågs hur flera ögonvittnen blev upprörda över vad som ser ut att vara en ganska brutal behandling av föraren.

Bad om ursäkt

Maria Björner Brauer, enhetschef på Västtrafik, har tidigare sagt till SVT Nyheter Väst att beteendet som ordningsvakterna visar på filmen är helt oacceptabelt:

– Det strider mot hela vår värdegrund och det som våra kontrollanter ska stå för, sa hon.

Även vaktbolaget som kontrollanterna jobbade för har bett om ursäkt till bussföraren.

”En person misstänkt”

Nu har polisen inlett en förundersökning mot en av de inblandade kontrollanterna, skriver Göteborgs-Posten.

– Utredning pågår och den innehåller i nuläget en person misstänkt för misshandel. De betyder dock inte att andra inblandade skulle vara avskrivna, säger Anneli Ahlgren, förundersökningsledare vid Citypolisen i Göteborg, till tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ilska mot biljettkontrollanter

Mer i ämnet