Foto: Martin Pettersson

En person död i villabrand i Kungälv

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades avliden vid en villabrand i Kungälvs kommun strax efter klockan 02 natten mot lördagen.

– Rökdykare gick in för att göra en livräddningsinsats, då hittades den avlidne personen, säger Hans Lüppert, insatschef på räddningstjänsten Storgöteborg.

Branden ska ha varit fullt utvecklad när de första av räddningstjänstens enheter kom fram till platsen. Totalt skickades sex enheter med cirka 25 brandmän från Kungälv, Kode och Göteborg till branden. Även polis och ambulans ryckte ut.

En person ska enligt polisen ha avlidit till följd av branden.

– Vid vår framkomst så brann det kraftigt i de två övre våningsplanen. Villan var övertänd så vi riktade in oss på att hindra spridning till närliggande hus, säger Hans Lüppert, insatschef på räddningstjänsten Storgöteborg till SVT Nyheter Väst.

Livräddningsinsats

Enligt honom gick rökdykare in för att göra en livräddningsinsats.

– Då hittades den avlidna personen som nu är identifierad, säger Hans Lüppert.

Då rasrisken var för stor så kunde brandmännen inte bedriva släckningsarbete inne i huset, bara utifrån.

– Nu är sex brandmän kvar på platsen för eftersläckning som kommer att pågå under större delen av dagen, säger Tomas Andersson, stabschef på räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt räddningstjänsten kommer villan troligen bli totalförstörd på grund av den kraftiga brandspridningen.

– Villan har brunnit ner, därför blir det en fördröjning när det gäller den tekniska undersökningen av platsen, av naturliga skäl, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson för region Väst.

Händelsen rubriceras som mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.