Foto: TT

Kraftiga vindar i Västsverige

Uppdaterad
Publicerad

Det blåser kraftigt i Västsverige och Trafikverket har rapporterat in ett antal nedblåsta träd runt om i länet. Uddevallabron är avstängd för tung trafik.

Under hela natten har det varit hårda vindar i Västra Götaland. Flera vägar har drabbats av nedblåsta träd och under flera timmar var Uddevallabron stängd.

– Vi stängde bron mellan klockan 01 och 04 ungefär. Nu är den öppen igen, säger Katarina Wolfram på Trafikverkets pressjour.

Bland annat på väg 911 mellan Skeneröd och Åsängen har nedfallna träd blockerat vägen. Även väg 1758 mellan Stenkulla och Holmared har drabbats.

Ytterligare flera mindre vägar i länet har periodvis varit blockerade av träd eller föremål. Problemen har fortsatt under morgontimmarna.

Vid 07.30-tiden meddelade Trafikverket att man åter stängt Uddevallabron. Den här gången bara för tung trafik. Personbilstrafik får passera men sänkt hastighetsbegränsning råder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.