Foto: Terje Pedersen

Kraftigt snöfall i Dalsland – flera bilolyckor

Publicerad

Kraftigt snöfall i Dalsland och Bohuslän har lett till flera trafikolyckor i området. Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att lämna bilen och stanna hemma.

Det snöar kraftigt i Dalsland och Bohuslän under fredagseftermiddagen och kvällen. Flera bilolyckor har redan inträffat på grund av väderleken och Räddningstjänsten uppmanar människor att lämna bilen och inte ge sig ut på vägarna.

– Det är mycket halt och besvärligt på vägarna. Vi vill uppmana allmänheten att stanna hemma och börja med fredagsmyset tidigt, uppger Räddningstjänsten i Bengtsfors.

SMHI har gått ut med en Varning klass-1 snöfall, som innebär snöfall där det väntas 5 mm eller mer.

– Det förväntas komma en till en och en halv decimeter snö, på sina håll två decimeter i östra delarna av Vänern, säger SVT:s meteorolog Deana Bajic.

Flera trafikolyckor

Räddningstjänsten i Bohuslän uppger att de flera trafikolyckor rapporterats in.

– Ja vi har haft två hittills, sedan har det varit en i Uddevalla, en i Ljungskile och så är det en nu på E6. Det snöar så det är halt och moddigt på vägarna, säger Mikael Bagge på Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

På grund av kraftiga vindar i området kan det bli drivbildning som ytterligare förvärrar läget i trafiken. Snöfallet förväntas hålla i sig hela eftermiddagen och börja röra sig norrut först under kvällen.

– Men snön kommer ligga kvar och det blir fortsatt mulet och minusgrader, säger Deana Bajic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.