Kris för Ale gymnasium

Uppdaterad
Publicerad

Läget är krisartat för Ale gymnasium. När det nya läsåret startar i höst är det bara 34 ungdomar som sökt de 166 platserna .

Nu står politikerna inför valet att lägga ner eller att driva skolan vidare, men då måste extra pengar in.  Förra året var det 75 elever som hade Ale gymnasium som första val, i år är det alltså bara hälften så många.

Även om det alltid kommer till några elever när höstterminen börjar så blir det svårt att fylla samtliga platser. Det svaga intresset tros bero på att många elever istället väljer gymnasier inne i Göteborg nu när det bara tar 12 min in till Göteborg med Alependeln.

Nu är det upp till politikerna att ta det svåra beslutet; ska Ale gymnasium avvecklas helt eller delvis, eller är gymnasiet så viktigt att man är beredd att ta pengar från annan verksamhet för att behålla skolan?

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kris för gymnasieskolor

Mer i ämnet