Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristin ville sätta Tidaholm på kartan – startade äventyscamping mitt i pandemin Foto: SVT

Kristin ville sätta Tidaholm på kartan – startade äventyrscamping mitt i pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Kristin Lönnsjö vill sätta Tidaholm på kartan genom camping och äventyr. Mitt under pandemin startade hon upp och hon ser redan ett stort intresse inför sommaren. Sedan säsongen startade har det varit full rulle på helgerna på den lilla campingen.

– Det ska vara coolt här också. Man behöver inte bara vara på västkusten.

Kristin Lönnsjö arbetar som lärare och bor tillsammans med sin man och tre barn i Tidaholm. Hon driver dessutom en äventyrscamping, ett projekt som tar upp nästan all hennes lediga tid.

– Man måste nog vara lite galen, svarar hon på frågan om hur hon orkar med.

En av Sveriges minsta

Campingen, som ligger precis utanför Tidaholm centrum, vid den lugna ån Tidan, är kanske en av Sveriges minsta. Men trots det är den välbesökt och i pandemins spår verkar intresset för den här sortens semester vara hetare än någonsin.

– Vi är rätt så bra på evenemang här i Tidaholm, men vi behöver något kontinuerligt som händer hela tiden.

Den lilla äventyrscampingen är bara en av alla campingar i Sverige som verkar ha riktigt bra sommar att se fram emot. Enligt ny statistik från SCB och Tillväxtverket så ökade campingintresset i Sverige under 2021. Antalet campingnätter i Sverige minskade till väldigt nivåer för branschen under 2020 men förra året var intresset nästan lika högt som före pandemin.

Tror fler vill uppleva Sverige

Kristin tycks helt enkelt hoppat på campingtåget i helt rätt tid.

– Jag tror att det är fler som vill se platser i Sverige. Vi har så unika delar av vårt land som jag tycker att man borde se.

Kristin och andra campingar väntar nu ett stort tryck inför sommaren. När hon pratar med branschkollegorna säger de att campingbokningarna är över. Om intresset för camping i fjol var en pandemieffekt återstår att se men allt tyder på att intresset kommer öka även i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer