Foto: Torbjörn Axelsson, Westy foto.

Man död i allvarlig trafikolycka på E20 norr om Skara

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-års åldern har avlidit efter den allvarliga olyckan då en lastbil och en minibuss frontalkrockade på E20 norr om Skara under fredagsförmiddagen

– Mannen i minibussen avled på olycksplatsen, men det har varit svårt att få tag på anhöriga så det är därför beskedet har dröjt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Det var vid halv tio-tiden under fredagsförmiddagen som olyckan skedde och räddningstjänsten klippte loss minibussens förare, som var så svårt skadad att han avled på platsen.

– Även lastbilschauffören var skadad och han fördes till Skövde sjukhus och var vaken och talbar, säger Peter Adlersson till SVT Nyheter Väst.

Oklart hur olyckan gått till

E20 var avstängd i båda riktningarna mellan trafikplatserna Vilan och Märene efter olyckan men från lunchtid flöt trafiken igen.

– Båda fordonen är beslagtagna och en utredning ska göras. I nuläget är ingen delgiven misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.