Foto: SVT/TT

Kronan korades till Årets bibliotek 2018

Uppdaterad
Publicerad

Kronan bibliotek har under Bok- och biblioteksmässan i Göteborg, korats till Årets bibliotek 2018.

– Det är fantastiskt roligt. Vi är jätteglada, säger Marie Eriksdotter, biblioteksföreståndare på Kronans bibliotek.

Det var för två dagar sedan som Kronan korades till det prestigefyllda priset och blev Årets bibliotek 2018 på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg.

Personalen var på plats för att invänta resultatet.

– Vi trodde att vi hade möjligheten till att vinna det här, men vi var bara glada av att vara en av tre bibliotek. Det är så roligt att det lyfts fram positiva saker från Kronan och Trollhättan. Vi är både stolta och glada, säger Marie Eriksdotter, biblioteksföreståndare på Kronans bibliotek till SVT Nyheter Väst.

”Försöker ta tillvara på stunden”

Årets tema var demokrati och det är folket som har fått vara med och rösta fram till favoritbibliotek.

Enligt Marie Eriksdotter är en viktig ingrediens att ha utvecklingsfokus på biblioteket, något som hon tror är en av de anledningar till att det tillslut blev Kronans bibliotek som korades.

– Det krävs att man måste reflektera på hur vi kan göra det bättre hela tiden. Nu försöker vi ta vara på den här stunden, säger hon.

Utöver äran, så vinner biblioteket ett stipendium på 25 000 kronor.

Förutom Kronan var Länsbiblioteket i Västerbotten och PUNKT127 i Bredäng nominerade till priset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.