Krossade ruta på bensinstation – flydde till häst

Uppdaterad
Publicerad
Sent på torsdagskvällen kastade tre personer sten mot en bensinstation i Svanesund på Orust. Efteråt lämnade de platsen, två av dem på cykel och den tredje till häst.
– Tack vare hästen kunde vi hitta en av de misstänkta. Den hjälpte oss på traven så att säga, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

De tre personerna ska ha kastat sten mot bensinstationen så att en ruta krossades. Det verkar som att de sedan velat ta sig in men inte lyckats med det.

– Vi har fått vittnesuppgifter och har även någon övervakningsfilm som ger den bilden, säger Ulla Brehm.

Hästen ett tydligt spår

En av de misstänkta red från platsen och polisen kunde efter spaning få fram var hästen hör hemma. Där hittade de även en av de misstänkta, en ung man som omhändertogs. Socialjouren kopplades in i ärendet.

– Han är mellan 15 och 18 år, liksom de två andra som var med. Vi har gott hopp om att få tag även i dem så småningom, säger Ulla Brehm.

Att förövare flyr på en häst tillhör inte vanligheterna, menar hon.

– Det är inte det vanligaste scenariot i Sverige, nej.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer