Kvalitetspris till Volvo Cars Foto: svt

Kungen prisade Volvo

Publicerad

Idag fick personalen på Volvo Car Torslanda pris för sitt kvalitetsarbete och det var kung Carl Gustaf som delade ut priset.

Varje år delar SIQ , Swedish Institute for Quality, ut ett kvalitetspris och för år 2015 går priset till Volvo Car i Torslanda. Det är kung Carl Gustaf som delar ut priset och på onsdagen besökte han Torslandafabriken för prisutdelningen.

I samband med besöket  åkte kungen och de andra gästerna runt i fabriken för att titta på biltillverkningen, som i år kommer att nå rekordnivån 225.000 bilar, och kungen verkade mycket intresserad av produktionen.

 – Ja, det är intressant att besöka en helautomatiserad fabrik och det är ett jättekomplicerat maskineri vi har här, sade kung Carl Gustaf.

Delaktighet

Volvo Car Torslanda får kvalitetspriset bland annat för ”en kultur grundad på delaktighet, ansvarstagande och respekt för individen som medarbetare”.

Priset togs emot av platschefen på Volvo Car i Torslanda, Michael Gustavsson och Håkan Samuelsson, VD Volvo Car Group.

Håkan Samuelsson poängterade att priset går till alla de 5000 anställda på fabriken. De jobbar numera treskift för att hinna med att bygga alla bilarna.

 – Det är en rätt tuff situation för personalen med nya bilmodeller och hög produktionstakt och att i det läget tilldelas det här priset känns väldigt bra för oss alla och speciellt för de som jobbar i fabriken, sade han.

Vad är grunden för framgångarna i kvalitetsarbetet?

 – Jag tror att det är delaktigheten, att arbetslagen själva definierar sina mål och följer upp dem, och att det bygger på enkla och tydliga principer så alla förstår varför det är viktigt med kvalitet, sade Håkan Samuelsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Volvo cars

Mer i ämnet