Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Kvinna utsatt för mordförsök – kommunen anmäler sig själv

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna knivhöggs efter ett besök på familjerätten i Lilla Edet. Trots att det fanns ett kontaktförbud mot expojkvännen, hade kommunen lämnat ut information till honom om när kvinnan skulle befinna sig på platsen för att skriva på ett vårdnadsavtal.

Trots att socialtjänsten hade kännedom om att det hade förekommit våld i nära relation och att det fanns ett kontaktförbud talade kommunen om för mannen när kvinnan skulle komma till familjerätten för att skriva på ett vårdnadsavtal.

Efter besöket knivhöggs kvinnan svårt på parkeringen utanför och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

Riskbedömning ska göras

Nya rutiner har nu uppförts inom kommunen gällande våld i nära relationer, bland annat om att flera handläggare ska göra en riskbedömning när de hanterar ärenden som rör våld i nära relationer. 

Enligt P4 Väst hade kvinnan som knivskars polisanmält mannen tre gånger då han brutit mot kontaktförbudet utan att någon ingrep.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.