Platsen där en kvinna blev knivskuren. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Kvinna knivskuren i Lilla Edet – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev knivskuren i centrala Lilla Edet på torsdagsmorgonen. En man, bekant till kvinnan, är anhållen misstänkt för försök till mord. Kvinnan fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

Vid 9-tiden på morgonen utsattes en kvinna i 45-årsåldern för ett allvarligt våldsbrott i centrala Lilla Edet och polisen larmades till platsen.

– Vi hittar brottsoffret, som är en kvinna och hon körs med ambulanshelikopter till sjukhus, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

En man är gripen

Efter spaningsarbete av polisen kunde en man gripas misstänkt för brottet. Mannen ska vara i samma ålder och bekant med kvinnan. Senare under eftermiddagen meddelade polisen att mannen är anhållen, skäligen misstänkt för försök till mord.

Enligt TTELA handlar det om en knivskärning.

– Jag kan bekräfta att det skett en knivskärning. Vi jobbar med ärendet nu och jag kan inte kommentera det närmare, säger Jakob Hellåker, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal, till tidningen.

Flera vittnen till händelsen

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord alternativt dråp.

– Nu har vi en avspärrning och tekniker är på plats. Polisen har hållit förhör, det ska finnas flera vittnen till händelsen, säger Ulla Brehm.

Sahlgrenskas pressjour uppgav vid 16:40-tiden att kvinnans tillstånd är allvarligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.