Kvinna med kniv följde efter barn – på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Efter larm om att en kvinna med kniv följt efter flera barn på väg till en skola i Borås är polisen på plats med flera patruller.

Polisen har sökt igenom området kring skolan, men har ännu ingen misstänkt gripen.

– Den akuta händelsen är avslutad. Vi har säkrat platsen och försäkrat oss om att den misstänkta gärningspersonen inte är kvar i området, det har högsta prioritet i sådana här fall, säger Hans-Jörgen Ostler på polisen.

Polisen fortsätter nu sitt arbete med förhör och kommer prata med de inblandade barnen, som är under 15 år gamla. En förundersökning om olaga hot har upprättats.

Skolan fortsatt öppen

Händelsen skedde ungefär en kilometer från skolan och på skolan har man informerat vårdnadshavare om vad som hänt.

– Vi har redan en hög säkerhet på vår skola med en låst skolmiljö, men vi kommer självklart att vara extra uppmärksamma under dagen. Skolverksamheten kommer att bedrivas som vanligt, säger skolans rektor till SVT.

Inga fysiska skador

Larmet kom till polisen från skolan vid tiotiden på torsdagsförmiddagen, men ingen ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

– Men de inblandade barnen är säkert skärrade, säger Hans-Jörgen Ostler.

Den misstänkta gärningspersonen är enligt polisen en kvinna i 30-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.