Den man som misstänks för dödsmisshandeln på Hisingen har erkänt brott. Foto: SVT/Fredrik Sandberg/TT

Kvinna död efter misshandel – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Polis och ambulans larmades på fredagen till en villa på Hisingen i Göteborg sedan en kvinna i 55-årsåldern blivit grovt misshandlad. Hon avled av sina skador, och en närstående man greps misstänkt för mord.

– Det hölls ett kort förhör där han erkände brottet, säger Robin Simonsson, kommunikatör på Åklagarmyndigheten.

Det var klockan 19.24 på fredagskvällen som polis och ambulans larmades till en villa på Hisingen i Göteborg. Där påträffades en kvinna i 55-årsåldern med mycket svåra huvudskador. Hon fördes omedelbart till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. En man i 70-årsåldern greps på platsen och polisen har nu inlett en förundersökning om mord.

– Mannen är närstående till kvinnan. Han grips helt odramatiskt och är nu alltså misstänkt för mord, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

– Vi ska höra en del personer innan vi kan säga mer, men vi har redan en ganska klar bild av vad som hänt, tillägger han.

Misstänkt man erkände i kort förhör

Bostaden spärrades av för teknisk undersökning. På lördagsmorgonen meddelade polisen att den gripne mannen anhållits under natten, och att man misstänker att någon form av tillhygge använts som mordvapen. Flera personer ska ha befunnit sig i bostaden när polisen kom dit, och de har nu förhörts som vittnen i utredningen. Senare uppgav Åklagarmyndigheten att den misstänkte mannen erkänt brottet innan han anhölls.

– Personen tas in till förhör, delges misstanke och erkänner brottet, säger Robin Simonsson.

Vad händer framöver i utredningen?

- Den misstänkte ska tillförordnas en försvarsadvokat och sen ska det hållas fler förhör. Polisen fortsätter jobba med den tekniska undersökningen av brottsplatsen, säger Robin Simonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.