En man greps på onsdagskvällen, misstänkt för att ha mördat en kvinna i Falköping. Foto: Christian Svensson

Kvinna död i Falköping – man häktad för mord

Uppdaterad
Publicerad

En man har häktats misstänkt för mord efter att en kvinna hittats svårt skadad i Falköping under onsdagskvällen. Kvinnan avled senare på sjukhus.

Det talades initialt om ett större bråk i Falköping vilket polisen under torsdagen dementerade. Däremot var det mycket människor på platsen.

Istället handlade det om ett bråk mellan två personer som på något sätt har en relation till varandra. Bråket utbröt vid 20.30-tiden.

– När polisen kommer till platsen hittar de kvinnan som är allvarligt skadad av någon form av stickvapen, möjligen en kniv, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler till TT.

Beväpnad med kniv

Den misstänkte gärningsmannen hade då gått därifrån. Han greps kort därpå tillsammans med en annan man och var då beväpnad med kniv. I samband med gripandet avlossade en av poliserna ett varningsskott.

Kvinnan fördes till sjukhus men avled senare under kvällen, meddelar polisen på sin webbplats. Anhöriga har underrättats.

Relation mellan offer och gärningsman

Senare häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. Den andre mannen har släppts och är inte misstänkt för brott.

Enligt uppgift till polisen fanns det en pågående eller avslutad relation mellan kvinnan och den misstänkte gärningsmannen.

– Jag har inga kommentarer till ärendet, säger mannens försvarare Lotta Jonsson som inte heller vill uttala sig om hur mannen ställer sig till misstankarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.