Explosionen inträffade vid ett flerfamiljshus på Övre Husargatan i Annedal i centrala Göteborg. Arkivbild. Foto: TT

Kvinna som skadades vid explosionen har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som skadades svårt vid explosionen på Övre Husargatan i Göteborg har avlidit under fredagsmorgonen, meddelar polisen. Därmed gäller förundersökningen nu inte bara grov allmänfarlig ödeläggelse utan också mord.

Kvinnan har sedan händelsen vårdats på sjukhus. Anhöriga är underrättade om att hon nu avlidit.

– Det har utretts som försök till mord, nu är det ett fullbordat mord. Det är tragiskt att det lett fram till ett dödsfall, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region väst till TT.

Explosion i Annedal i Göteborg

Fyra personer fick intensivvård

Efter explosionen i Annedal fördes totalt 16 personer till sjukhus efter explosionen. De flesta blev lindrigt skadade med rökskador på grund av den stora rökutvecklingen inuti huset.

Fyra personer skadades allvarligt och fick intensivvård på Sahlgrenska universitetsjukhuset, men alla utom den nu avlidna kvinnan har tidigare kunnat lämna intensivvården.

Inga andra misstänkta

Under fredagen meddelade polisen också att det kommit preliminära resultat från obduktionen av mannen som misstänks för explosionen. Mannen hittades död i vattnet i centrala Göteborg. Enligt polisen har inget framkommit som talar för att döden orsakats av en annan person.

Polisens förundersökning för att klarlägga vad som orsakat explosionen och för att undersöka om andra personer kan ha varit inblandade. I dagsläget finns inga misstankar mot andra personer.

– Det är två delar som vi främst vill ha svar på. Vad har exploderat och hur har det gått till, sedan om det finns någon annan gärningsman, säger Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet