Kvinnan som knivskars i Kungälv har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot den 10 maj knivskars en 55-årig kvinna i samband med ett rånförsök i Kungälv. En minderårig pojke kom senare att misstänkas för bland annat försök till mord. Den brottsrubriceringen har nu ändrats till mord, sedan kvinnan avlidit

Gärningsmannen ska ha försökt komma över kvinnans mobiltelefon vid en gång- och cykelbana i närheten av Thorildskolan i Kungälv.

Men under tumultet knivskar han kvinnan. Hon larmade själv, och kunde helt kort berätta vad som hänt innan hon fördes med ambulans till sjukhus. Men redan då stod det klart att hon var mycket allvarligt skadad, och nu har hon alltså avlidit – något som Göteborgs-Posten var först att rapportera.

Det innebär att brottsmisstanken nu gäller mord och försök till grovt rån.

Efter ett intensivt utredningsarbete ledde spåren fram till en mycket ung person. Eftersom han inte är straffmyndig bedrivs utredningen som en så kallad LUL 31-utredning (lagen om unga lagöverträdare).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.