Kvinnor på hundpromenad blev attackerade

Uppdaterad
Publicerad

Tre gånger under de senaste månaderna har kvinnor på hundpromenad blivit attackerade i Stenungsund. Senaste gången var i fredags då en kvinna i 40-årsåldern misshandlades.

Tre gånger under de senaste månaderna har kvinnor som rastar sina hundar blivit attackerade i samma område i Stenungsund. Den första attacken skedde på kvällen den 17 Oktober när tre män i  20-årsåldern hoppar på en kvinna i 45-års åldern och kastar in henne i ett buskage och sparkar på henne.

Den 21 november sker en annan bitvis liknande attack och i fredags sker det igen när en kvinna i 40-årsåldern attackeras vid 22-tiden. Även denna gång skall det vara flera personer som slår och sparkar på kvinnan.

– Det är samma tillvägagångssätt där en kvinna varit ute med hund och blivit attackerad av okända personer, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr .

Sätter sina spår

I samtliga fall har anmälningar om misshandel upprättats och utredningar pågår.

– Jag vet inte hur utredningarna går just nu, men det är allvarligt, säger Fredrik Svedemyr.

Kvinnan som misshandlades i fredags fördes till sjukhus med ambulans för kontroll.

– Jag har inga uppgifter om allvarligare fysiska skador i någon av fallen, men den här sortens händelser ger ju ofta andra skador och sätter sina spår på andra sätt,  säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer