Foto: SVT

Kyrka i Göteborg utsatt för skadegörelse – tände eld på dörren

Uppdaterad
Publicerad

En kyrka i Hisingsbacka utsattes under natten mot onsdagen för skadegörelse. Enligt polisen ska någon eller några försökt tända eld på dörren till kyrkan och slängt en sten på fastigheten.

Det var vid klockan halv två under natten mot onsdagen som polisen fick larm om skadegörelsen mot kyrkan i Hisingsbacka i Göteborg.

– Det är någon eller några som har försökt tända på ytterdörren till kyrkan. Branden tog sig inte riktigt och när vi kom till platsen kunde vi också konstatera att någon krossat ett fönster med en sten, säger Hans-Göran Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen har nu skrivit en anmälan om skadegörelse, men ännu inte gripit någon.

– Nu försöker man samla in bevis från platsen och tar vittnesuppgifter, säger Hans-Göran Ostler.

Så sent som i fredags vandaliserades Katolska kyrkan i Göteborg. Eftersom det är ovanligt att kyrkor angrips utgår polisens presstalesperson från att utredarna nu också undersöker om det kan finnas ett samband mellan de två händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.