Lada övertänd – brand under kontroll

Publicerad

Det brinner i en lada och ett uthus, öster om Trollhättan. Vid 14:40 fanns det inte längre någon spridningsrisk och räddningstjänsten jobbar i nuläget med att bevaka branden.

Räddningstjänsten är på plats för att släcka branden och för att säkerställa att den inte sprider sig till intilliggande byggnader.

– Det är en större ladugård som är övertänd och det finns en spridningsrisk mot närliggande byggnader. Det är ett bostadshus och andra byggnader, säger Mona Hedman, inre befäl Vid Norra Älvsborgs räddningsförbund.

Brand under kontroll

Branden ska vid 14:40 vara under kontroll, enligt räddningstjänsten.

– Spridningsrisken har minskat och branden är under kontroll  men räddningstjänsten är fortfarande kvar på plats, säger Mona Hedman.

– Det är för tidigt att säga hur länge räddningstjänsten kommer vara kvar, fortsätter hon.

Uthus i lågor

Det ska även brinna i ett uthus i närheten till ladan.

– Vi är fortfarande kvar på platsen men just nu är det ett eftersläckningsläge och bevakningsläge, säger Peter Gustafsson, inre befäl Vid Norra Älvsborgs räddningsförbund.

– Det finns ingen risk för att branden sprider sig till bostadshuset som ligger i närheten, säger han.

Rökskador i bostadshus

Strax innan 16 meddelade polisen att det var klara på plats.

– En lada har brunnit där det fanns maskiner och dem är det större skador på men det finns inga personskador eller djurskador, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Byggnader tillhörande ladugården ska ha fått brandskador och bostadshuset i närheten ska ha fått rökskador.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdlöshet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer