Foto: Per Dahlberg

Brand släckt i studentboende i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten fick larm om en brand i en lägenhet i Masthugget under fredagskvällen och kallade ett flertal räddningsfordon till platsen. Vid 20-tiden var branden under kotroll uppger polisen.

Enligt räddningstjänsten var det en fullt utvecklad brand i en lägenhet. De första brandbilarna anlände till studentboendet strax före 19-tiden och totalt var minst åtta fordon från räddningstjänsten samt minst fyra ambulanser och ett antal polisbilar på platsen.

Branden ska enligt polisen ha börjat i köket i en bostad och en person har hoppat ut från andra våningen.

Flammat upp

– En kvinna i 20-års åldern hoppade ut från bostaden och har förts till sjukhus med ryggsmärtor. Enligt henne så ska någon form av fondue ha flammat upp rejält och hon har försökt släcka elden själv men inte lyckats, säger Christer Fuxborg till SVT Nyheter Väst.

Enligt räddningstjänsten så är branden släckt och det rådde inte någon spridningsrisk.

– Det har gjorts en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet som ska utredas nu.

Ett 20-tal personer har evakuerats från bostadshuset. Vid 21-tiden så har polisens avspärrningar tagits bort och en patrull har tagit sig till Sahlgrenska för att prata med den avförda kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.