• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

En mycket ung flicka föll från sjättevåningen i Hammarkullen. Foto: SVT

Läget stabilt för flickan som föll från fönster

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet för den tvååriga flicka som föll från ett fönster i Hammarkullen är stabilt. Förundersökningen om vållande till kroppsskada pågår fortfarande men det finns ingen konkret misstanke om brott.

Det var förra veckan som en tvåårig flicka föll ut genom ett fönster på sjätte våningen i ett hus i Hammarkullen i Göteborg. Flickan var vaken när polisen kom till platsen och hon har sedan dess vårdats för allvarliga skador på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

LÄS MER: Flicka föll från sjätte våningen

Under måndagen meddelade sjukhusets pressjour att flickans tillstånd nu är stabilt.

En förundersökning om vållande till kroppsskada som inleddes förra veckan pågår fortfarande. Enligt Peter Kron, gruppchef för polisens enhet grova brott, handlar det om att förhör ännu inte kunnat hållas med föräldrarna.

– De mår inte bra och är inte så kontaktbara just nu. Mamman var hemma när olyckan, eller dådet, inträffade och hon behöver därför höras. Vi skyndar långsamt för att få reda på vad som egentligen hände, säger han.

Är någon person misstänkt för något?

– Nej. Det finns ingen reell misstanke än. Men man måste ha den dörren öppen givetvis, säger Peter Kron.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.