Lågor slog ut från lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

En granne såg att rök vällde ut från ett fönster och larmade. Under samtalet ska grannen sett hur röken blivit allt kraftigare.

– Han sa att det bara ökade under tiden han ringde till SOS, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Ingen person ska vara kvar i lägenheten, enligt räddningstjänsten. Ambulans har tagit hand om en person på platsen. Enligt Sahlgrenskas presstjänst så handlar det om en man i 25-årsåldern.

– Tillståndet är allvarligt, men stabilt, säger Stefan Sarajärvi, på Sahlgrenskas presstjänst.

Larmet om branden inkom strax efter klockan sju på torsdagsmorgonen. Som mest var räddningstjänsten på plats med sex enheter och ett 20-tal brandmän vid branden som var på Hisingen i Göteborg.

– Det slog ut lågor från lägenheten och kraftig rök, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Söker med värmekameror

Enligt räddningstjänsten så ska branden varit i en lägenhetslänga. Branden var släckt vid 07.40.

– Vi håller på att söka igenom med värmekameror för att se så att det inte spridit sig någonstans, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.