Långa köer efter trafikolycka i Lysekil

Uppdaterad
Publicerad

En motorcykel och en personbil kolliderade på länsväg 171 vid kvart i sex-tiden på måndagseftermiddagen. Ingen skadades allvarligt, men trafiken påverkades kraftigt.

– Det är trafikkaos, men väldigt lugnt vad gäller skadade. Motorcyklisten har lättare skador, men det är mycket trafik, säger räddningstjänstens insatsledare Lars Bjurström.

Tre kilometer med köer

Det tog ungefär en kvart för räddningstjänsten att nå fram till olycksplatsen, som ligger i höjd med ambulansstationen i Hallinden. Under den tiden blev de båda ekipagen stående mitt i vägen, vilket gjorde att trafiken stod still.

– På den tiden hann det bygga på en tre, fyra kilometer åt varje håll, säger Lars Bjurström.

Tjugo över sex på kvällen hade ett körfält släppts på, och räddningstjänsten stod i begrepp att släppa på även det andra körfältet.

Mc-föraren till sjukus

Förutom räddningstjänsten åkte ambulans och polis på larmet. Räddningstjänsten hoppas kunna lämna platsen så snart som möjligt för att underlätta trafikflödet. Motorcyklisten har förts till sjukhus för vård.

Vid 19-tiden meddelade Trafikverket att full framkomlighet åter råder på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer