Polisen har spärrat av ett stort område kring balkongen i Angered där en av explosionerna ägde rum. Foto: Sandy Kalleny/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Larm om två explosioner i Göteborg

Publicerad

Polisen fick under natten larm om två olika explosioner i Göteborg.
– Vi kan inte utesluta att det finns ett samband mellan explosionerna, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Vid halv tre-tiden kom ett larm om en kraftig smäll i stadsdelen Lunden i Göteborg. Polisen kunde konstatera att det rörde sig om en explosion inne i lägenheten och har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Lägenheten har fått skador och polisen arbetar med att ta reda på vilken typ av sprängmedel som orsakat explosionen.

I lägenheten ska det ha funnits en man, som klarat sig utan personskador.

– Det finns inga uppgifter om att det ska ha funnits hot mot personen, säger polisens presstalesperson Region Väst, Ulla Brehm.

Hur har det kunnat explodera i lägenheten, har någon kastat in något genom brevinkastet?

– Det är det vi ska ta reda på, men vi har svårt att se naturlig anledning till det här.

Ny explosion nio minuter senare

Bara en liten stund senare får man ytterligare ett larm om en explosion. Denna gång på en balkong i en lägenhet i Angered.

En granne berättar för SVT Nyheter Västs reporter på plats i Angered att det var en kraftig smäll.

– Jag vaknade tjugo i tre av att det smällde. Hela familjen vaknade, barnen också och när jag tittade ut genom fönstret så såg jag hur det rök, berättar grannen.

Balkongen blev kraftigt demolerad och flera rutor har gått sönder av smällen, och platsen är nu avspärrad för teknisk undersökning. Enligt polisen var en man och en kvinna i lägenheten när explosionen inträffade men ingen ska ha kommit till skada.

– Vi kan inte utesluta att det finns ett samband mellan explosionerna, vi tar ju med det i beräkningen i utredningen, säger Ulla Brehm till SVT Nyheter Väst.

Inga misstänkta

Polisen har i nuläget inte heller uppgifter om att det ska ha funnits någon hotbild mot de personer som befann sig i lägenheten där den andra explosionen inträffade.

Polisen ska under dagen höra vittnen i områdena där explosionerna har inträffat.

– Vi vill ta reda på varför har det skett och vem som ligger bakom det så att vi kan gripa dem.

Båda händelserna är inledningsvis rubricerade som mordförsök. I nuläget finns inga misstänkta för brotten och det är ännu för tidigt att säga om explosionen inneburit någon fara för allmänheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer