Polisens bombskydd är på plats vid svensk-ryska skolan i Linnéstaden, Göteborg för att undersöka ett misstänkt föremål. Foto: SVT

Larm om misstänkt farligt föremål vid skola i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick på onsdagseftermiddagen in larm om ett misstänkt farligt föremål vid en skola i Linnéstaden i Göteborg. Efter att bombskyddet undersökt föremålet kunde man konstatera att det var ofarligt.

Polisen fick in larmet vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen. Enligt polisen är det en svensk-rysk skola som bedriver verksamhet på adressen. Personal på skolan hade upptäckte föremålet och ringde därefter polisen. Nationella bombskyddet larmades till platsen.

Eleverna hölls inne

En avspärrning med ett säkerhetsavstånd på 100 meter upprättades och barnen inrymdes i skolan. Polisen ordnade också en samlingsplats för anhöriga vid Hagabion.

Föräldrar möttes av avspärrningar

Flera föräldrar till skolbarnen samlades. En av dem är Stephanie Semic, hon möttes av avspärrningar när hon kom för att hämta sin 7-åriga dotter som går på skolan.

– Pedagogerna ringde och sa att alla mår bra men även om både polis och skolpersonal ska ha all heder så kan jag inte vara lugn förrän jag ser min dotter.

Klockan 16 kunde polisen meddela att det misstänkta föremålet var ofarligt och avspärrningarna hävdes.

En förundersökning gällande grovt olaga hot mot grupp är inledd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer