Larm om misstänkt föremål i centrala Falköping

Uppdaterad
Publicerad

Paketet som på onsdagsmorgonen hittades vid Arbetsförmedlingen i Falköping innehöll ett hot riktat mot en myndighet.

– Vi ser allvarligt på detta, det är någon som vill skapa oro, säger Stefan Gustavsson, polisens presstaleman på region Väst.

Det var vid åttatiden som paketet upptäcktes av personal på Arbetsförmedlingen i Falköping. Paketet låg ovanpå en postlåda utanför entrén till fastigheten som också rymmer Skatteverket och Försäkringskassan.

Polis kallades till platsen och paketet undersöktes av polisen som kom fram till att de inte behövde kalla in bombgruppen eller spärra av området.

– Vi har öppnat paketet och det innehöll inget farligt men vi har upprättat en anmälan om olaga hot mot grupp, säger Stefan Gustavsson, polisens presstalesman.

Vad paketet innehöll vill man i nuläget inte gå in på. Polisen kommer nu att inleda en förundersökning och försöka spåra avsändaren.

– Vi har en del spår att gå på som jag inte kan gå in på. Det är riktigt illa för sådana här hot påverkar hela samhället och är också något som sker dagligen, säger Stefan Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.