Under lördagskvällen larmades polis till Hjällbo efter att flera vittnen hört av sig om en pågående skottlossning på en parkeringsplats. Foto: TOMAS SINGER

Larm om skottlossning i Hjällbo

Uppdaterad
Publicerad

Framför ögonen på vittnen ska flera personer ha skjutit mot en bil på en parkeringsplats i går kväll. En man och en kvinna, som satt i bilen, klarade sig undan oskadda.

– Vi har hittat hylsor på platsen en förundersökning om försök till mord är inledd, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst

Det var vid 18-tiden på lördagen som flera vittnen larmade polisen om skottlossningen i Hjällbo.

– Det är ett antal personer som bevittnar hur flera personer skjuter mot en bil och sen försvinner från platsen, säger Fredrik Svedemyr.

Polis sökte med helikopter och hundar

Polisen spärrade av brottsplatsen och genomförde en teknisk undersökning. I bilen som besköts satt en man och en kvinna i 50-årsåldern. De är nu målsägande i en förundersökning om misstänkt mordförsök. På lördagskvällen sökte polisen efter de misstänkta gärningsmännen med helikopter och hundar. På söndagseftermiddagen har någon misstänkt dock inte gripits.

– Vi kommer hålla en del förhör under dagen, både med målsägande och med vittnen, och sen är det andra utredningstekniska åtgärder som ska göras, säger Fredrik Svedemyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.