Stort bråk i Uddevalla – 100 personer inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk utbröt vid 19-tiden på tisdagskvällen på Dalaberg i Uddevalla. Ingen blev skadad i samband med bråket, enligt polisen.

– Folk går härifrån men sen ansluter andra i stället, så det går i vågor fram och tillbaka, berättade Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst, igår kväll.

Både polis och ambulans åkte ut på larmet om att ett bråk brutit ut. Ungefär 100 personer ska ha samlats på platsen befann sig i någon slags konflikt.

– Vad som hänt vet vi inte. Vi försöker få det att lugna ner sig, folk uppträder på ett uppretat sätt. Det är framför allt verbalt som jag förstått det, sa Stefan Gustafsson, under tisdagskvällen.

En person är omhändertagen

Ambulansen lämnade platsen efter ungefär en halvtimme, och behövde inte ta någon skadad person med sig. Det finns i nuläget inga uppgifter om eventuella personskador. En person ska ha omhändertagits och avlägsnats från platsen.

– Det måste ha hänt något som utlöste det här, en konflikt eller något annat. Men om vi kommer få reda på vad det är, det återstår att se, berättade Stefan Gustafsson.

Vid halv nio igår kväll ska situationen ha lugnat ner sig enligt polisen. Under onsdagsmorgonen fanns det ingen misstänkt gripen för händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.