Många läsare har reagerat och berättat om sina upplevelser av kontakten med vården. Foto: TT

Läsarnas reaktioner efter SVT:s reportage

Publicerad

Många läsare har reagerat på SVT Nyheter Västs reportage om Ove från Strömstad som tvingas åka 4000 mil om året för att få dialys.

Många läsare har tyckt till och delat sina åsikter om Oves fall men också om hur de själva upplever kontakten med vården där de bor.

”Omänskligt”

På Facebook gick tråden varm, bland andra skriver en av läsarna att sättet som Ove Thyft har behandlats på är ”så fruktansvärt omänskligt”.

Carin Gustavsdotter är en annan läsare som berättar att hon själv blev drabbad när Uddevala sjukhus lades ner:

”Jag blev själv offer för det när jag föll från en stege och klämde sönder mitt ben. Fick vänta i fem timmar med öppet sår innan de sydde. Då hade jag väntat tre timmar i väntrummet och två inne på kirurgen. Ingen smärtlindring, inget toabesök , inget vatten eller mat.”

”Lyckligt lottad”

En tredje läsare som är mycket nöjd med vården hon har fått är Carin:

”Lyckligt lottad. Vårdcentralen i Marstrand och Kungälvs Sjukhus är fantastisk. Personal och skickliga, lyhörda, läkare. Fantastiskt nöjd”

Signaturen ”Pensionerad Överläkare” skriver att det är viktigt att ta hänsyn till hur mycket pengar varje landsting lägger per invånare och menar att Västra Götaland har en lägre summa i jämförelse med andra landsting.

”Läkare och sjuksköterskor som velat arbeta här har flyttat till andra landsting med bättre löner och villkor, men framförallt med fasta tjänster.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer