Vid järnvägsövergången Eriksdalsgatan/Industrigatan i Skene har en lastbil rivit ned en kontaktledning. Foto: Joakim Eriksson/Agena foto

Lastbil körde in i järnvägsledningar

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil körde på torsdagsmorgonen in i kontaktledningar när chauffören skulle över järnvägen i Skene. Tågtrafiken stoppades.

– Det gnistrade för fullt. Det var ström i ledningarna, säger Mikael Rohmèe, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Larmet kom 8.42. Räddningstjänsten var, enligt inre befäl, på plats ett par minuter efter. Ingen person ska enligt räddningstjänsten kommit till skada.

– Vi har börjat med att skyddsjorda kring bägge sidor på lastbilen, säger Mikael Rohmèe, inre befäl på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Stopp i båda riktningarna

Räddningstjänsten har varit i kontakt med Trafikverket. Personal från Trafikverket är nu på väg till olycksplatsen.

– Det är stopp i båda riktningarna på sträckan Uddevalla, Herrljunga, Borås och Varberg, säger Pauline Berntsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Har ni prognos när trafiken kan återupptas?

– Nej, det finns tyvärr inte i nuläget.

Enligt räddningstjänsten berodde olyckan på att ena sidan på lastbilen var upphöjd.

– Det är en lastbil som glömt sin sidoläm, säger Mikael Rohmèe, inre befäl på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Enligt Trafikverkets hemsida är tågen som går via Skene till och från Varberg preliminärt inställda resten av dagen. Buss ersätter.

Vid 11.45 meddelande Trafikverket att tågtrafiken mellan Herrljunga och Borås rullade som vanligt igen. Mellan Borås och Varberg ersätts tågen fortfarande av bussar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.