Enligt polisen handlar det om en bilist som kört in i en villaträdgård och vars fordon därefter börjat läcka metangas. Foto: SVT

Skåpbil läcker brandfarlig gas – bostäder utrymda

Publicerad

En skåpbil har kört av vägen i ett villaområde på Hisingen i Göteborg. Enligt räddningstjänsten läcker fordonet brandfarlig gas och vissa bostäder i området har utrymts.
– Vi är fortfarande på plats, säger Bengt Andersson vid räddningstjänsten på tisdagsmorgonen.

Flera bostäder har utrymts efter att en skåpbil kört av vägen i ett villaområde i Kärrdalen på Hisingen i Göteborg.

– Vi är på platsen. Det handlar om brandfarlig gas, sa Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg till SVT under måndagskvällen.

De bostäder närmast olycksplatsen är evakuerade och har varit så under hela natten.

– Vi väntar fortfarande på att all gas ska läcka ur bilen, vi är kvar och övervakar tills vi kan bedöma faran över, säger Bengt Andersson, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

”Kan vara explosiv”

Enligt polisen handlar det om en bilist som kört in i en villaträdgård, därefter har fordonet börjat läcka metangas.

– Det ska finnas 270 liter kvar i tanken som man ska låta läcka ut. Från polisens sida går vi runt till boende inom en hundrametersradie och uppmanar människor att stänga fönster och stanna inomhus, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen.

Han poängterar att gasen inte är farlig att andas in – och det finns inga uppgifter om att någon skadats i händelsen.

– Däremot kan gasen vara explosiv, säger han.

Ingen prognos

Vid 06-tiden på tisdagsmorgonen meddelar räddningstjänsten att man fortfarande inte vet hur länge till bilen väntas läcka gas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer