En lastbil välte på lördagen vid en avfart från E20 i Götene kommun Foto: Johan Sjöström

Lastbil välte vid Götene – läckte diesel

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil välte vid en avfart från E20 norr om Götene på lördagen.

– Dieseltankarna gick sönder, så vi har ett läckage på runt 300 liter, säger Ola Jacobsson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten.

Olyckan inträffade strax före klockan 13 på lördagen. Det var när chauffören skulle svänga av E20 som lastbilen körde omkull.

– Den hade väl lite för styv fart på avkörningssträckan. Kanske kom han ner i diket, säger Ola Jacobsson.

Chauffören fick hjälpas ut ur hytten, och blev omhändertagen av ambulanspersonal men det är oklart hur skadad han blev.

– När lastbilen ligger på sidan är det ju svårt att ta sig ur. Han ska ha blivit skadad, men inte allvarligt, säger Ola Jacobsson.

Läckage av diesel

När lastbilen välte läckte det även ut diesel.

– Dieseltankarna gick sönder, det är ju inte så bra. Vi har ett dieselläckage där på runt 300 liter.

Räddningstjänsten har samlat upp en del av den diesel som hamnade på vägen. Men det har också läckt ut diesel till diket i närheten, där man eventuellt kommer få gräva bort det.

– Det är ju inte så bra för miljön. Det är lite oklart vilka mängder som hamnat i diket. Vi kommer att undersöka om vi behöver gå vidare och i så fall ta kontakt med en saneringsfirma, säger Ola Jacobsson.

Enligt polisen så påverkades inte trafiken på E20.

– Däremot så påverkas trafiken på avfarten in till Götene, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.