En till sjukhus efter krock med lastbil på E6 Stenungsund

Uppdaterad
Publicerad

Det är begränsad framkomlighet för trafik i norrgående riktning på E6 i närheten av Ödsmålsbron vid Stenungsund efter att en lastbil och skåpbil krockade på torsdag eftermiddag.

Olyckan, där alltså en lastbil och skåpbil är inblandade, inträffade vid halv fyratiden på torsdagseftermiddagen. Polis och räddningstjänst är på plats. Skadeläget är oklart men en person ska ha blivit fastklämd i ett av fordonen.

– Vi jobbar just nu med losstagning av en person, säger Anders Helmborn vid räddningstjästen Storgöteborg.

Senare meddelades från polisen att personen i skåpbilen förts med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset. Mannen som körde lastbilen ska ha klarat sig utan skador.

Olyckan har orsakat ett läckage på vägen.

Fortfarande vid 19-tiden på torsdagkvällen var polis kvar på platsen och trafiken hade ännu inte släpps på för fullt. Olyckan kommer att utredas som vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada, där föraren av lastbilen är den vållande parten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.