Foto: Pressbild

Lena Ferm (M) lämnar alla uppdrag – beskrev invandrare som analfabeter

Publicerad

Göteborgsmoderaten Lena Ferm, som hamnade i blåsväder efter inlägg på Twitter med främlingsfientligt innehåll, lämnar nu på egen begäran alla sina uppdrag med omedelbar verkan.

– Det är ett rimligt beslut av Lena Ferm under rådande omständigheter. Hennes agerande på Twitter har inte varit förenligt med moderata värderingar, säger David Josefsson, ordförande för Göteborgsmoderaterna, i ett uttalande.

Inläggen på Twitter – som bland annat utmålade invandrare som analfabeter – gjordes i mitten av april. Redan i samband med det uppmanade Moderaterna Ferm att lämna partiet.

”En sorgens dag”

Ferm har suttit som andra vice ordförande i Moderaterna i Göteborg och ledamot i stadsdelsnämnden Västra Hisingen, samt ersättare i utbildningsnämnden. I förra veckan röstades hon bort som ordförande i individutskottet.

På sin Facebook-sida kommenterar Lena Ferm beslutet att lämna sina uppdrag: ”Drevet mot mig har nu även drabbat de som står mig nära och situationen måste få ett slut. Jag lämnar inte med flaggan i topp. Det är en sorgens dag att tvingas fatta detta beslut, då jag anser att jag – efter en 18 år lång och trogen tjänst inom Moderaterna – inte gjort mig förtjänt av den häxjakt som nu förs emot mig.”

Till GT har Lena Ferm tidigare kommenterat ett av de kritiserade inläggen, och sagt att hon till 100 procent ångrar det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer