Fredrik Liedholm, vice VD Lindab: ”Nu flyttas verksamheten till Grevie. I Götene berörs 41 anställda, som erbjudits att flytta med.”

Lindab flyttar verksamhet från Götene till Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Lindab i Götene, som bland annat tillverkar vattenburna klimatsystem, har bestämt sig för att flytta hela sin verksamhet till sitt företag i Grevie i nordvästra Skåne.

– Då vi äger våra lokaler i Grevie, medan vi däremot i hyr i Götene, så ser vi det som en effektiviseringsåtgärd att samordna verksamheten på samma ort, säger Fredrik Liedholm, vice VD Lindab.

– Förhoppningsvis kommer många av våra 41 anställda att följa med flytten som tar vid snart.

Flytten inleds i slutet av året och beräknas vara slutförd 2019. I Lindab Götene AB arbetar 41 personer. Samtliga kommer erbjudas att flytta med verksamheten.

– Vi har informerat personalen igår och idag, säger Fredrik Liedholm.

– Och vi hoppas verkligen att så många som möjligt följer med, det kan ju bli en möjlighet för en del anställda att kanske veckopendla.

– Men jag vill verkligen påpeka att jag tycker att produktionen här i Götene har fungerat utmärkt bra, men med flytten och samordningsvinster så hoppas vi att vi ska kunna förbättra ytterligare när vi får hela produktionen under samma tak, fortsätter han.

Mellan Götene och Grevie är det 31 mil.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer