Lisa Holms mördare, Nerijus Bilevicius, grips av polisen. Foto: Alex Ljungdahl/Expressen

Lisa Holms mördare flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Holms mördare kommer att avtjäna sitt livstidsstraff på Norrtäljeanstalten som har den högsta säkerhetsklassen. Han kommer dessutom genomgå behandling mot sexuellt våld.

Under flera veckor har Nerijus Bilevicius vistats på Kumlaanstaltens riksmottagning för utredning och där har man kommit fram till att det kan finnas en hotbild mot Bilevicius inne på anstalt. Norrtälje, som är en klass 1-anstalt med högsta säkerhetsklass bedöms därför som lämplig och nu är en plats bokad där för Lisa Holms mördare, det rapporterar P4 Skaraborg.

– Det är klart att det finns en hotbild mot honom precis som när Englas mördare, Anders Eklund, och Helge Fossmo kom till fängelse, har advokat Björn Hurtig tidigare sagt till GT.

Mordet på Lisa Holm

Sexuella motiv

Eftersom mordet på Lisa Holm haft sexuella motiv kommer Bilevicius genomgå behandlingsinsatser mot sexuellt våld, står det i placeringsbeslutet som P4 Skaraborg tagit del av.

Den livstidsdömde har själv inte angett några önskemål kring placering eller dess innehåll mer än att han vill arbeta. Norrtäljeanstalten har bland annat snickeri och mekanisk verkstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet