Arkivbild: Liseberg. Foto: TT

Liseberg höjer priset för konserter

Uppdaterad
Publicerad

Liseberg kommer att ta extra betalt för sina konserter. Efter klockan 18 kommer entrén att kosta 295 kronor. En kraftig höjning från i somras då man kunde gå på en konsert för 110 kronor.

Tidigare kunde man gå in på Liseberg efter klockan 18 med en ordinarie biljett. Men från och med den här sommaren blir priset i stället 295 kronor. För de pengarna kommer man också att få ett Lisebergskort som ger fri entré till resten av årets konserter.

Per Alexanderson, underhållningschef på nöjesparken, tror inte att förändringen kommer att väcka stora reaktioner bland besökarna.

– Jag tror inte att det är någon dramatik överhuvudtaget, säger han till SVT Nyheter Väst.

Det nya priset gäller endast för konserterna på Stora scenen och Lotta på Liseberg.

Gör som Gröna Lund

Per Alexanderson berättar att artistbokningar har blivit dyrare i och med att musiker nu försörjer sig på sina liveinspelningar.

– Det finns en kostnadsbild som har förändrats radikalt. Detta kan vara ett sätt att kompensera det genom att vi vill sälja mer årskort.

Han lägger till:

– När man jobbar som vi gör med väldigt låga entréavgifter och jämför det med traditionell konsertverksamhet, så är det här förhoppningsvis ett sätt att få in mer pengar. Nu vet vi inte vad resultatet kommer att bli. Men vi har tittat på Gröna Lund som har kört det här med stor framgång under några år nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer