Se bilderna från ett folktomt Liseberg, och hör nöjesparkens vd Andreas Andersen berätta om vad det faktiskt innebär att man tvingas hålla stängt hela sommaren. Foto: SVT Nyheter

Lisebergs vd: Förlorar 10 miljoner kronor varje dag

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kom mardrömsbeskedet för Liseberg från regeringen. Sveriges nöjesparker får inget undantag från förbud för folksamlingar över 50 personer. Det gör att Liseberg inte kommer att öppna i sommar.

– Det är frustrerande, säger Andreas Andersen som är vd för Liseberg.

Karusellerna står stilla och nöjesparken är tom. På grund av coronakrisen har inte Liseberg kunnat öppna för besökare i år. Efter månader i ovisshet för hur sommaren skulle bli kom beskedet under måndagen att nöjesparker inte får något undantag från förbud för folksamlingar över 50 personer. Vilket innebär att Liseberg inte kommer att kunna öppna.

Andreas Andersson som är vd för Liseberg räknar med enorma förluster. Under högsäsong förlorar nöjesparken ca 10 miljoner kronor om dagen i omsättning.

Coronaviruset i Västsverige

Säsongsarbetare förlorar jobbet

2 500 säsongsanställda går miste om sommarjobbet. Tidigare i våras så varslades nästan en fjärdedel av personalen till följd av coronakrisen. I nuläget finns inget svar på när Liseberg kommer att kunna öppna igen.

Hör vd Andreas Andersen berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet