Under husrannsakan hittade polisen ett stort antal knivar i den misstänkte mannens lägenhet. Foto: Polisen/Johanna Storm, Sveriges Radio

Livstids fängelse för styckmord i Alingsås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern döms av Alingsås tingsrätt till livstids fängelse för bland annat mord och brott mot griftefriden.

Det var förra sommaren som en kvinna mördades i en lägenhet i Alingsås. Efter mordet styckades kroppen. Kvarlevorna återfanns i badrummet i mannens lägenhet.

Mannen greps och åtalades. Han pekades ut som ansvarig även om det fanns flera andra personer i lägenheten vid tiden för mordet.

– Det är ett mål som varit mycket uppmärksammat. Det är en otroligt omfattande utredning. Vi har hört över 40 vittnen och det finns en omfattande teknisk utredning, säger Märit Bergendahl, rådman och rättens ordförande till TT.

Rätten enig i sin dom

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som finner att han inte begått gärningen under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Han har hela tiden nekat till mordet och samtidigt vägrat att under hela processen lämna några uppgifter.

Mannen döms också för narkotikabrott då han odlat cannabis, ett brott som han erkänner.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln var en uppgift om var kvarlevorna hittades felaktig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.