Olle Ludvigsson (S) Foto: TT

Ludvigsson (S) ryter tillbaka: ”Inte alls eniga”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas distriktsstyrelse i Göteborgsområdet meddelade att de var eniga i att inte längre uttrycka sitt stöd för gruppledaren Ann-Sofie Hermansson. Men nu uppger en av personerna i styrelsen att så inte var fallet.

Det var ett historiskt besked när socialdemokraternas distriktsstyrelse tog sin hand från Ann-Sofie Hermansson. Skälen var flera, bland annat uppgifter om en dålig arbetsmiljö i stadshuset och att distriktsstyrelsen tyckte ”Soffan” lagt alltför stort fokus på frågan om extremism och hedersrelaterad problematik. Hittills har det hetat att distriktsstyrelsen var enig.

Men nu kommer helt andra uppgifter från EU-parlamentarikern Olle Ludvigsson, som också sitter i styrelsen.

Strid inom Socialdemokraterna i Göteborg

– Det stämmer inte att alla var eniga. Jag opponerade mig tydligt mot det här, och min åsikt är att det gått alldeles för fort att komma fram till den här slutsatsen.

Hade inte rösträtt

Ludvigsson är adjungerad ledamot i styrelsen, vilket innebär att han inte har rösträtt. Det formella beslutet som togs på distriktsstyrelsemötet var alltså enigt, något som Anna Johansson framhåller.

– Jag har respekt för att man kan landa olika i den här frågan. Samtidigt kan jag konstatera att samtliga valda ledamöter och samtliga adjungerade undantaget Olle Ludvigsson tyckte att det här var rätt beslut, säger hon.

Ludvigsson säger att han inte tycker att beslutet är bra, och att det riskerar att skapa en maktkamp, som Socialdemokraterna inte är betjänta av, uppger han och tar Hermansson i försvar:

– Det är stor skillnad på att leda en majoritet och att gå i opposition. Man behöver vara lite ödmjukare, och samarbeta åt flera olika håll. Och här behöver vi också internt ha ett större tålamod. Men jag var den enda som stod för den åsikten, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strid inom Socialdemokraterna i Göteborg

Mer i ämnet