Adrian Blom vann svenska mästerskap i beatbox. Foto: SVT

Lyssna och se svenska mästerskapen i Beatbox

Uppdaterad
Publicerad

Det andra svenska mästerskapet i Beatbox någonsin avgjordes i Göteborg under lördagskvällen. Vann gjorde Adrian Blom, 15 från Östersund, alias FLAWAPAWA. SVT var på plats.

22 personer från hela Sverige deltog när SM avgjordes på kulturhuset Fängelset i Göteborg under lördagskvällen. Det var andra gången man tävlade svenska mästerskap i denna kulturform överhuvudtaget.

– Det är så fritt och vackert att man kan använda sin egen kropp och skapa något så fint som musik, säger Johannes Aira, regerande svensk mästare och en av arrangörerna.

Ett liv uppfyllt av beatbox

Vann gjorde Adrian Blom, 15 år från Östersund med artistnamnet FLAWAPAWA. Han får nu åka till Berlin och representera Sverige i Beatbox VM 2020. Deltagarna kom från hela landet.

– Jag skulle nog säga att hela mitt liv är uppfyllt av beatbox. Att representera Sverige är det största. Det tycker jag är otroligt, otroligt nice, säger Adrian Blom.

Hör och se Adrian Blom och andra beatboxare i filmklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.